Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013


Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου το πρόγραμμα ανάγνωσης βιβλίων Αγγλικής Γλώσσας .

Το πρόγραμμα αυτό ήταν μια συνεργασία του σχολείου μας με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Αμερικανούς εθελοντές φοιτητές από το Boston University of New York . Την ομάδα των εθελοντών φοιτητών στελέχωναν δύο κοπέλες και ένας άνδρας οι οποίοι ήταν από το τμήμα των οικονομικών επιστημών , το χημικό και το τμήμα των πολιτικών επιστημών .

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα με πρόταση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΕ Δυτικής Θες/νίκης .

Η όλη προσπάθεια ήταν ένα εγχείρημα που στηρίχθηκε σε εθελοντική βάση .Ενδιαφέρον έδειξαν οκτώ σχολικές μονάδες μία από αυτές και η δική μας .

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την διευθύντρια του σχολείου μας κ.Κανακούδα Κυριακή και η εκπαιδευτικός Κουπίδου Ευθυμία .Εμψυχώτρια ήταν η γονέας Σαββατώ Τσακίρογλου και στηρίχθηκε στις προτάσεις της εκπαιδευτικού Αγγλικών του σχολείου μας το σχολικό έτος 2012-2013 Παπαδοπούλου –Θεοδωρίδου Ελένη .

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄, Δ΄Ε΄και Στ΄τάξης και αρκετοί γονείς .Η διάρκεια του προγράμματος ήταν δέκα εβδομάδες .

Στην πρώτη συνάντηση έγινε η γνωριμία των παιδιών με τους εθελοντές φοιτητές . Προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά από τους γονείς και έτσι έγινε μια πρώτη προσέγγιση με την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα .

Στις επόμενες συναντήσεις ακολουθήθηκε το παρακάτω πλαίσιο :

·         Παρουσίαση ηλεκτρονικά του εξώφυλλου του βιβλίου

·         Ανάγνωση του βιβλίου σελίδα- σελίδα από τους φοιτητές

·         Μετάφραση του βιβλίου από την εμψυχώτρια

·         Ανοιχτή συζήτηση φοιτητών –παιδιών η οποία κατά την εξέλιξη του προγράμματος σε μεγάλο της μέρος πραγματοποιούταν στην Αγγλική γλώσσα

·         Ηλεκτρονική οπτικοακουστική ανάγνωση του βιβλίου

·         Διάλειμμα που έδινε την ευκαιρία της επαφής των φοιτητών με τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας

·         Στο δεύτερο μέρος κάθε συνάντησης ακολουθούσε και μια ξεχωριστή δράση όπως δημιουργία πόστερ , καρτών ,αφισών , κολλάζ ,σελιδοδείκτες , δραματοποιήσεις κ.λ.π

Τα αγγλόφωνα βιβλία που διαβάστηκαν στη λέσχη μας ήταν :

·         The book of hugs

·         You and me little bear

·         Halloween

·         Stela luna

·         A lion of bedtime

Ένα πρόγραμμα που το απολαύσαμε όλοι!









































































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: