Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΥΣΩΠΟΥ

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν στις 12 του Δεκέμβρη οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τρίτης τάξης του σχολείου μας . Στην αίθουσα εκδηλώσεων τους περίμενε πρωί - πρωί η θεατρική ομάδα "Μικρός Βορράς" για να τους παρουσιάσει κάποιους από τους μύθους του Αισώπου .
Η θεατρική αυτή ομάδα αποτελούμενη από τρία ταλαντούχα άτομα μάγεψε τα μικρά παιδιά και τους ταξίδεψε στον παραμυθένιο κόσμο του Αισώπου , που με πρωταγωνιστές πάντα τα ζώα έστελνε τα μηνύματά του στους ανθρώπους .
Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας , Η αλεπού και το Λελέκι , Ο λαγός και η χελώνα , Ο Μάνθος και η Ζουζού , ο Ήλιος κι ο Βοριάς η Αλεπού κι ο Κόρακας ήταν οι μύθοι που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών .
Στο τέλος τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν και να δώσουν τη δική τους βοήθεια στον Κόρακα  



















 
Όπως βλέπετε οι μικροί μας θεατές , που στο τέλος πρωταγωνίστησαν κιόλας , πέρασαν υπέροχα κι έτσι μπόρεσαν να συνεχίσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας με μεγαλύτερο
κέφι !

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

Στις 11 Μαρτίου οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ΝΤΟΜΠΡΕΝΤΕΝ από την ομώνυμη θεατρική ομάδα . Η παράσταση δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας .
Μπροστά στα μάτια των παιδιών εκτυλίχθηκαν σκηνές καθημερινής σωματικής και ψυχολογικής βίας . Σκηνές που σκοπό είχαν να προβληματίσουν τους μαθητές και να τους οδηγήσουν στο να αναθεωρήσουν δικές τους συμπεριφορές στο χώρο του σχολείου .
Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με στόχο την ενσυναίσθηση των παιδιών .




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: