Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σήμερα 4 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας .Την εκδήλωση διοργάνωσε το δίκτυo στήριξης ΑΛΦΑ και πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό Κινηματοθέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων "Αλέξης Μινωτής " .
 
Στην εκδήλωση αυτή πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Σταυρούπολης , της Πολίχνης , του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων . Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων αυτών εκπόνησαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία και τρόπους αντιμετώπισής τους , βασισμένα στο υλικό των εργαστηρίων της ΕΨΥΠΕ .
Σήμερα λοιπόν οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν ένα δείγμα αυτών που έμαθαν κατά την εκπόνηση αυτού του προγράμματος .
Μηνύματα αγάπης , φιλίας , ομαδικότητας και συνεργασίας , καθώς και μουσικές νότες πλημμύρισαν το χώρο του Κινηματοθέατρου των Αμπελοκήπων .
Όλοι , μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν με τις δουλειές των παιδιών που ήταν Τρίτης , Τετάρτης και Έκτης Δημοτικού . Τραγούδια , ηλεκτρονικά κόμικ  και θεατρικά παιχνίδια εκτυλίχθηκαν στη σκηνή από τους μικρούς πρωταγωνιστές μας .
 Το σχιλείο μας εκπροσώπησε το Δ1 τμήμα με τη συνοδεία της δασκάλας τους κ. Ευαγγελίας  και της κ. Αννας Παγώνη
 
Σας παραθέτουμε ένα μέρος από το  φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης για να έχετε μια μικρή εικόνα των λεγομένων μας .
 













Εμείς εμφανιστήκαμε τρίτη στη σειρά και παρουσιάσαμε το θεατρικό παιχνίδι "School oil-school train" .
Το παιχνίδι μας αυτό ενθουσίασε τους μικρούς και συγκίνησε τους μεγάλους .
Πιο πολύ από όλους το χαρήκαμε εμείς οι πρωταγωνιστές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: