Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 



Φέτος τα" πρωτάκια" του σχολείου μας μας παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή .
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μαζεύτηκαν μικροί και μεγάλοι και απόλαυσαν τους μικρούς ηθοποιούς να δρουν επί σκηνής .
Τα άτακτα καλικαντζαράκια του Α1 φέρανε τα πάνω κάτω .

Οι μικροί ηθοποιοί του Α2 μας παρουσίασαν σε τέσσερις πράξεις ποιος τελικά είναι ο Αϊ-Βασίλης από την Καισαρεία που βαστάει εικόνα και χαρτί και έργο του έχει να προσφέρει τη βοήθειά του σε όσους την έχουν ανάγκη . Εδώ οι κόρες του που ζυμώνουν τις πίτες για να βάλουν μέσα και ένα από τα χρυσαφικά . "Καλέ !! θα σπάσουν κανένα δόντι οι χριστιανοί" αναρωτιέται μια από αυτές !!
Από την άλλη είναι και  ο Santa Claus με την κόκκινη στολή , της καλογυαλισμένες μαύρες του μπότες , το έλκηθρο και τους ταράντους. τα κατάλευκα γένια  και το σάκο του γεμάτα δώρα για όλα τα παιδιά . Μπράβο στη υπεύθυνη της θεατρικής αγωγής κ. Λιούρτα Αλεξάνδρα για την επιλογή του έργου .



 

Τη γιορτή πλαισίωσε η χορωδία με παιδιά του Γ1 και υπεύθυνο το μουσικό μας κ. Τσανακά  Άγγελο με υπέροχα τραγούδια και μελωδίες που πλημμύρισαν την αίθουσα και ζέσταναν τις ψυχές όλων .
Βέβαια δεν έλειψε και η αναφορά στα πατροπαράδοτα έθιμα από όλη την Ελλάδα όπως του αμίλητου νερού , του χριστόξυλου κ.α. τα οποί παρουσίασαν υπέροχα μαθητές και μαθήτριες από τη Β και τη Γ τάξη .

 
Συγχαρητήρια στις δύο εκπαιδευτικούς των Α1 και Α2 τμημάτων κ.Καράτζιου Χρυσούλα και κ. Κουπίδου Ευθυμία για την υπομονή και την επιμονή που κατέβαλαν με τα "πρωτάκια" τους . Το αποτέλεσμα τις δικαίωσε!!Σε αυτό νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι !!
 
 Με αυτό τον τρόπο λοιπόν φέτος καλωσορίσαμε τον ερχομό των Χριστουγέννων και του μηνύματος της αγάπης που μας φέρνουν. Σας ευχόμαστε όλους καλές γιορτές με υγεία και αγάπη μέσα στην καρδιά για να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι και δυνατοί  στα¨"δύσκολα" .
 
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MOY ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ,ΤΟ Α1 ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!